Egenin muhteşem lezzetlerini sizlere kendimce tanıtmak ve üzerinde tartışmak isterim.
17 Haziran 2015 Çarşamba
Hindi yahni
Aslında yahni en güzel kuzu eti ile olur. Ancak ne eşim, ne de oğlum kuzu etini sevmediği için bende mecburen hindi buttan yapıyorum. Benim yaptığım yahninin püf noktası pişirme işleminin yarısında yemeği tencereden alıp, pişirmeyi fırında devam etmemdir.
Malzemeler:
750 gr hindi but kuşbaşı
3 soğan
3 domates
5-6 adet biber
4-5 diş sarımsak
100 gr tulum peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytin yağ
1 yemek kaşığı biber ve domates salça karışımı
Yapılışı:
Etleri teflon tencere ısıttığımız zeytinyağının içine ilave edip, rengi değişinceye kadar kavuralım. Daha sonra soğanları küçük küpler halinde doğrayıp, ete ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurma işlemine devam edelim. Sırasıyla salça, sarımsak, biber ve domatesleri azar arayla ilave edip kavuralım.Tuz ve baharatı ilave ettikten sonra suyu az gelirse içine yarım bardak sıcak su ilave edelim. Pişirmenin yarısına gelince tekli ya da büyük güveç tepsiye alıp, rendelenmiş tulum peynirini üzerine döküp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika pişirelim. Güzel bir pilav ile servis edelim. Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder