Eveeeeet sonunda yazlık sezonumuzu açtık :) Börülce yağlaması bu sıcak günlerde öğlen öğün olarak yiyebileceğiniz, akşamları ise harika salata olarak sunabileceğiniz tipik Aydın yöresinden bir salatadır.
Malzemeler:
1 kg taze börülce
2-3 adet domates
3-4 diş sarımsak
2 limon
1 yemek kaşığı balsamik sirkesi veya nar ekşisi
tuz
Buzlu su
1/2 çay bardağı zeytin yağ
Yapılışı:
Börülceleri fasulye gibi ayıkladıktan sonra bol suda çok fazla yumuşamadan haşlayalım. Ot ve fasulye cinsi ürünlerimizi her zaman renkleri canlı kalması için haşladıktan sonra 10 dakika buzlu suda dinlendirmeliyiz.
Bir bardak içinde tuz, ezilmiş sarımsak, sirke, yağ ve limon suyunu çırptıktan sonra süzülmüş börülcelerin üzerine dökelim. Salatamızı hem lezzet, hem de renk açısından daha da zenginleştirmek için domatesleri dilediğiniz büyüklükte kesip ilave ediniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder