Egenin muhteşem lezzetlerini sizlere kendimce tanıtmak ve üzerinde tartışmak isterim.
15 Haziran 2015 Pazartesi
Hindi etli arap saçı
Sezonun yine son arap saçını sizlerle paylaşmak istedim. Ancak bu zamanda maalesef çok taze olanı kalmıyor. Kışın sapları çıtır çıtır olduğu için neredeyse tümünü kullanıyordum. Ancak bu hafta kartlaştığı için saplarını ayıklamak zorunda kaldım. Bu otumuz ancak Ege kıyılarında yetişmekte olduğu için Egenin dışında pek bilinmez. Aydın yöresinde bile sadece yumurtalı kavurması yapılır.
Malzeme:
750 gr Arap saçı
500 gr Kuşbaşı hindi but
1 limon
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
2 orta boy soğan
tuz karabiber
1 çay bardağı zeytin yağ
Yapılışı:
İlk önce arap saçlarını köklerinden ayırıp, 6-7 cm uzunluğunda keselim. Sonrada bol su içinde ıspanak temizler gibi temizleyelim.
Zeytin yağını tencerede ısıttıktan sonra kuşbaşı hindi budu rengi değişene kadar kavuralım. Soğanları küp küp doğrayıp etler ile birlikte kavurma işlemini devam edelim. Soğanlar pembeleşince arap saçlarını ilave edip, sararıncaya kadar orta ateşte tutalım. Bir bardak suyun içinde tuz, karabiber ve nişastayı çırpıp, düdüklü tencereye ilave edelim. Eğer su yeterli gelmez ise arap saçlarının üzerine örtecek kadar bu sefer sıcak su ilave ederek düdüklü tencerede 7-8 dakika pişirelim. Yemeğimiz piştikten sonra altını kapatıp, limon suyu ve yumurtanın sarısı ile terbiye edelim. Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder