17 Haziran 2015 Çarşamba

Fırında patlıcanlı köfte



Yaz gelince doya doya patlıcan yemekleri yapabileceğim için çok mutluyum. Sizlerle paylaşmak istediğim o kadar çok patlıcan tarifleri var ki! Umarım bıkmazsınız ;)

Malzemeler:

1/2 kg az yağlı kıyma
2 dilim bayat ekmek
1 yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı kimyon
2 domates
1 yemek kaşığı salça
3 soğan
4-5 uzun patlıcan
1 çay bardağı zeytin yağ

Yapılışı:

Kıyma, 2 soğanın rendesi, yumurta, ekmek rendesi, tuz, karabiber, kimyon iyice yoğrularak yuvarlak köfteler yapılır. Patlıcanlar alaca soyulup, tuzlu suda bekletilir. Yağlanmış tekli veya büyük güveç tepsisine  köfteler ve süzülmüş patlıcanlar dizilir.Aralarına domates dilimleri yerleştirilip, önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika 200 derecede pişirilir. O esnada tencerede 1 soğan rendesi zeytin yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. 1 kaşık salça ilave edilip, kokusu çıkıncaya kadar kavurma işlemi devam edilir. En son 1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ilave edilip, 10 dakika kısık ateşte pişme işlemi yapılır. Son olarak da pişen sosu fırındaki yemeğimize ilave edip 15 dakika daha pişirelim. Üzeri güzelce kızarınca fırından alıp, servis edelim. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder